Jenny Wikström

Jenny Wikström

Trainee inom Consulting – Trainee

Varför sökte du till Acandos traineeprogram?

Jag sökte till programmet för att jag tyckte att det verkade vara ett bra helhetskoncept – att du som trainee får lära dig om konsultmässighet, projektledning och affärsmannaskap, samtidigt som du får vara ute i riktiga uppdrag som konsult. Dessutom hade jag varit på ett event med Acando tidigare och där fått testa på upplevelsebaserad träning, vilket jag tyckte var ett roligt och effektivt sätt att lära sig nya saker på.

"Jag tyckte att Acando Trainee var ett bra helhetskoncept med en blandning av praktik och teori"

Vad har du fått göra hittills?

Jag började som trainee i augusti 2016. Då var jag först ute på ett kort uppdrag där vi genomförde en workshop-förstudie och efter det arbetade jag med riskanalys på en bank. Just nu sitter jag som projektledare och driver flera förbättringsinitiativ på IT-avdelningen hos ett företag. Mitt nuvarande uppdrag är väldigt stimulerande och jag har mycket ansvar, vilket är roligt och utmanande.

Vad är det bästa med att vara trainee på Acando?

Att jag får jobba med otroligt härliga och drivna människor som inspirerar mig, både i mitt traineeteam och på Acando överlag. I traineeprogrammet är det mycket fokus på personlig utveckling och vi får bland annat möjligheten att gå många interna kurser.

Vad driver dig till att gå till jobbet på morgonen?

Jag får hela tiden arbeta med olika typer av intressanta uppdrag där jag känner att jag får chansen att bidra, utvecklas och skapa värde. Dessutom är uppdragen ofta utmanande och vi jobbar med spännande frågeställningar.

"Traineeprogrammet har stort fokus på personlig utveckling och vi får möjlighet att gå på många interna kurser"

Vad gör du när du inte jobbar?

Jag försöker att träffa mina vänner så mycket som möjligt och det gör jag gärna på restaurang. Annars är det härligt att bara gå ut på en långpromenad.

Vem är din förebild?

En person som alltid varit och alltid kommer vara min förebild är min mamma. Hennes drivkraft har alltid inspirerat mig men det är framförallt hennes förmåga att bemöta olika typer av människor som jag ser upp till. 

Vilket är ditt nördigaste intresse?

Jag älskar att spela brädspel och har den senaste tiden börjat hänga med ett gäng som delar mitt intresse. Vi brukar träffas för att spela tillsammans och han som anordnar kvällarna har mellan 150 och 200 spel i sin samling, så det finns många olika spel att välja mellan.

Jobbar du redan på Acando?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

  • Alexander Lewerentz
  • Alexandra Vänskä
  • Anders L. Nilsson
  • Andreas Hallbygård
  • Benedikt Bergmann
  • Caroline Vitasp
  • David Heeringson
  • Elin Appelqvist
  • Elin Varga
  • Elin Wiberg
Teamtailor

Employer branding från Teamtailor