Josefin Andersson

Josefin Andersson

Trainee inom Consulting – Trainee

Varför sökte du till Acandos traineeprogram?

Jag hade hört bra om traineeprogrammet via en kompis och hon rekommenderade mig att söka. Det jag fastnade för var nog upplägget med att få gå en konsultskola och vara ute i uppdrag samtidigt. Sen kändes det kul att få dela resan med jämnåriga och jag anade att det skulle innebära en massa roliga aktiviteter utanför jobbet också. Jag flyttade till Stockholm för att börja traineeprogrammet, och det kändes bra att få möjligheten att lära känna nya människor.

"Jag visste inte om jag ville bli konsult, men kände att traineeprogrammets upplägg gav en bra start på arbetslivet"


Vad har du fått göra hittills?

Jag började traineeprogrammet i augusti förra året och efter introperioden fick jag komma ut i ett projekt hos kund. Samma projekt sitter jag fortfarande i och jag har fått testa på två olika roller där. Jag fick först en roll som projektsupport och fick lära mig väldigt mycket om hur man driver IT- och managementprojekt. Nu har jag utökat min roll och ska ansvara för kommunikation och utbildning. Utöver projektet har vi traineer fått gå flera kurser, vi har haft after works, teamevent och vi har även varit på seglingskonferens där vi fick testa på kappsegling.  

Vad är det bästa med att vara trainee på Acando?

Jag gillar att det finns en grundläggande plan för min utveckling men att det även finns möjlighet för mig att bestämma vad just jag vill göra och uppnå. Dessutom finns ett bra stöd på Acando för att lyckas uppnå mina mål och det finns egentligen ingen gräns för hur högt jag vill sätta dem. Något annat som är härligt med Acando Trainee är att vi är en blandad skara människor som går programmet samtidigt och det är väldigt inspirerande att höra om allas olika erfarenheter.

"Jag sätter mina egna mål, och det finns ingen gräns för hur högt jag vill sätta dem"


Vad driver dig till att gå till jobbet på morgonen?

När man jobbar som konsult går man upp på morgonen varje dag och vet aldrig exakt vad som kommer att hända. Det är roligt att få vara flexibel och hugga i där det behövs. Det motiverar mig att få arbeta i projekt där jag känner att jag behövs och min insats värdesätts, vilket jag gör nu. Dessutom känner jag att jag lär mig och utvecklas varje dag, både personligt och professionellt, och det driver mig i mitt arbete.

Vad gör du när du inte jobbar?

Jag tycker om att vara aktiv. Det bästa jag vet är att surfa och dyka. Förutsättningarna för den typen av aktiviteter är ju tyvärr inte så goda i Sverige, men jag tycker väldigt mycket om att resa till ställen där det är möjligt. Här hemma gillar jag att testa på nya restauranger, dansa streetdance och gå långa promenader.

Har du någon dold talang?

Jag har väldigt lätt för att memorera låttexter och kan orimligt många låttexter utantill. Jag är en periodare när det kommer till musik och har lätt att fastna för vissa artister eller album. Efter att ha lyssnat på samma låtar på repeat flera veckor i streck, sitter låttexterna ganska bra.

Jobbar du redan på Acando?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

  • Alexander Lewerentz
  • Alexandra Vänskä
  • Anders L. Nilsson
  • Andreas Hallbygård
  • Benedikt Bergmann
  • Caroline Vitasp
  • David Heeringson
  • Elin Appelqvist
  • Elin Varga
  • Elin Wiberg
Teamtailor

Employer branding från Teamtailor