Alexandra Vänskä

Alexandra Vänskä

Trainee inom Digital – Trainee

Varför sökte du till Acandos traineeprogram?

Jag sökte till traineeprogrammet för att det verkade ambitiöst och utvecklande. Jag kom först i kontakt med traineeprogrammet via en representant för Acando, som jag träffade på en konferens med DataTjej. Sen fick jag även höra bra om programmet från några bekanta på universitetet. Att programmet är tre år gör att det känns som att Acando verkligen vill investera i mig och min utveckling. 

Vad har du fått göra hittills?

Först fick jag en intern roll som sammanhållande nav i vårt Digital Trust Centre of Excellence. Den rollen innefattade att bearbeta vårt strukturkapital, hålla fredagsmöten och nätverka med de människor som arbetar med digital säkerhet inom våra olika affärsområden. Efter det satt jag lika stor del i två olika uppdrag. Det ena var del av Acandos GDPR-satsning och det andra handlade om IT-arkitektur, där satt jag med som programledarstöd. Nu ska jag precis byta uppdrag och i det nya uppdraget kommer jag att arbeta med en databasuppgradering. 

"I traineeprogrammet investeras det i mig och min individuella utveckling"

Vad är det bästa med att vara trainee på Acando?

Gemenskapen är det absolut bästa. Många arbetskamrater ser jag som vänner och vi hittar på saker utanför arbetstid. Som trainee har jag automatiskt fått ett stort nätverk som jag kan luta mig tillbaka på och ha ett utbyte med, vilket ger en stor trygghet. Möjligheten till individuell utveckling är också en stor fördel. Även om Acando är ett stort företag har jag inte försvunnit i mängden, utan det har varit fokus på mig, mina styrkor och vad jag kan bidra med. 

Vad driver dig till att gå till jobbet på morgonen?

Jag tycker om att utmana mig själv och testa på nya saker, och det får jag göra på Acando. Jag får arbeta i en komplex miljö med drivna människor vilket är motiverande då jag kan lära mig mycket av människorna runtom mig, samtidigt som jag med tiden får möjlighet att ta större ansvar i de projekt jag sitter i. Det är en härlig känsla att känna att jag bidrar till något större, även om jag är ny på företaget. 

"Min pappa öppnade mina ögon för IT-världen"

Vem är din förebild?

Min pappa. Jag fick upp ögonen för IT-världen i och med att han jobbar med informationssäkerhet. Jag har alltid sett hans drivkraft och ledarskap – han är väldigt tydlig i sin roll men är även social och har en nära relation till dem han arbetar med. Han har även en förmåga att ta sig framåt, samtidigt som han lyckas hålla en bra balans mellan jobb och privatliv. 

Vad gör du när du inte jobbar?

Jag spelar väldigt mycket innebandy och mitt lag, Telge SIBK, är nykomlingar i högsta ligan i Sverige. Vi tränar många timmar i veckan och reser över hela Sverige för att spela matcher, så nästan hela min fritid går åt till innebandyn. Utöver innebandyn försöker jag klämma in kvalitetstid med min pojkvän, familj och vänner. 

Jobbar du redan på Acando?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

  • Alexander Lewerentz
  • Alexandra Vänskä
  • Anders L. Nilsson
  • Andreas Hallbygård
  • Benedikt Bergmann
  • Caroline Vitasp
  • David Heeringson
  • Elin Appelqvist
  • Elin Varga
  • Elin Wiberg
Teamtailor

Employer branding från Teamtailor