Kickstarta din karriär med Acando Trainee

Sedan 2005 driver Acando konsultprogrammet Acando Trainee, ett av marknadens bästa och mest populära traineeprogram. Som trainee hos oss får du några av Sveriges absoluta topptalanger till kollegor. Du kommer att utvecklas både professionellt och personligt tillsammans med extremt drivna och härliga människor. Vi tror på sammanhållning och gemenskap, och på ett öppet klimat där allas idéer får utrymme. Vi tror att det är så man skapar framgångsrika teamleveranser, och bäst accelererar utveckling och talang.

Område

Trainee

Connect

Kombinationen av accelererat lärande och personlig utveckling hjälper oss att skapa marknadens bästa konsulter

Acando är ett modigt bolag som inte är rädda för att sticka ut hakan och sätta höga mål. Kanske är det just tack vare detta som vi driver ett av marknadens bästa och mest populära traineeprogram. Vårt mål är att utveckla marknadens vassaste konsulter med mindre än fem års erfarenhet – på bara tre år.  

Sedan 2005 har vi drivit vårt traineeprogram och tack vare kontinuerligt filande och förbättrande är vi nu mer stolta än någonsin över det vi erbjuder.

Vi brinner för att accelerera talang! 

Som trainee hos oss får du några av Sveriges absoluta topptalanger till kollegor. Du kommer att utvecklas både professionellt och som person tillsammans med extremt kompetenta, varma och härliga människor. Vi tror att den gemenskap och sammanhållning vi har i kombination med ett grymt ledarskap är något som gör oss speciella. Vi tror på heterogena grupper där alla ges möjlighet att bidra med sina tankar och infallsvinklar till olika problemställningar för bästa resultat. Vi tror att gemenskap och teamleveranser driver utveckling och accelererar talang.

Vi vet hur viktigt inspirerande ledarskap är och därför är vi lika noggranna i ledarrekryteringarna internt som vi är i rekryteringen av våra nya traineekollegor. Hos oss garanteras du kompetenta, härliga och coachande konsultchefer men även en personlig fadder, en mentor och en handledare i konsultprojekten. Alla finns för att accelerera din personliga och yrkesmässiga utveckling.


Programmets upplägg

Acando Trainee är ett program som kombinerar erfarenheter och lärdomar i skarpa konsultleveranser, med noga utvalda utbildningar. Under programmets tre år levererar du som konsult precis som övriga kollegor på Acando. Men som trainee får du också utbildning och träning under programmets gång.
 

Två inriktningar

Traineeprogrammet är uppdelat i två inriktningar – Digital och Consulting. Inriktningarna har samma basutbud av kurser kopplade till konsultmässighet, ledarskap och affärsträning men skiljer sig åt genom olika inriktningskurser samt även genom något olika roller och projekt hos kund.

Traineerna inom Consulting har ett stort fokus på vad vi kallar Business Acceleration – vilket kan innefatta såväl rena verksamhetsprojekt som digitala transformationer med fokus på verksamhetens behov. Deras spetskurser är inriktade på strategi, retorik samt att bygga business case. Traineerna inom Consulting kan antingen bli generalister, som till exempel projektledare inom transformationer tvärs både verksamhet och IT, eller specialister inom exempelvis supply chain, mål- och ekonomistyrning, IT-styrning, processutveckling och strategisk transformation/förändringsledning.

Traineerna inom Digital brinner för digitalisering och hur våra kunder kan digitalisera sina verksamheter genom de senaste teknologierna. Deras inriktningskurser innefattar till exempel IoT, produktägarskap och digitala arbetsplatser. Traineerna inom Digital kan arbeta som generalister, som både arbetar med rådgivning såväl som ledning och realisering av nya digitala verktyg, eller djupdyka inom områden såsom agila metoder och teknisk projektledning, analytics, Microsoft Dynamics och cyber security. 

Oberoende av vilken inriktning du väljer inom Acando Trainee kommer kombinationen av skarpa uppdrag och vassa utbildningar driva en kraftfull utveckling för dig, både på ett professionellt och personligt plan.

Acando Trainee i korthet

Vad? Ett av Sveriges mest bästa och mest populära traineeprogram.
Var? Stockholm, Malmö, Göteborg och Oslo.
Start? Januari och augusti.
Antal personer per start? Cirka 10-20 i Stockholm, cirka 5-10 i Göteborg och Malmö.
Könsfördelning? Strävar efter 50/50 – variationer kan förekomma i olika kullar.
Sökta egenskaper? Driven, social, nyfiken.
Utbildningsbakgrund? Civilingenjörer, civilekonomer, systemvetare (alternativt utbildningar med likvärdigt innehåll).
Inriktningar? Acando Trainee Consulting och Acando Trainee Digital.

Tips inför intervjun

Assessment Day

Assessment-dagen är första utmaningen i vår rekryteringsprocess. Det är en spännande dag där du som en del i ett team kommer att står inför olika utmaningar.

Den individuella caseintervjun

Går du vidare från gruppcaseintervjun, får du komma på en individuell caseintervju. Syftet med intervjun är att se hur du löser problem under tidspress.

 

 

Fler snabba tips!

 • Ha med dig en klocka ⌚️ Inga hjälpmedel är tillåtna och det ser bättre ut att hålla koll på tiden med ett armbandsur än en telefon.
 • Använd whiteboarden 📋 Fokus ska ligga på kunden och att få dem att förstå, så lär dig använda whiteboarden som ett stöd för att få fram ditt budskap. Ju tidigare du använder den desto mer fokus kan du lägga på kunden.
 • Förbered frågor ❓ Caseintervjusteget brukar vara ett tillfälle för er att få träffa traineerna själva, och det brukar finnas 5 minuter i slutet för att ta allmänna frågor. Passa på att förbered och ställa specifika frågor om Acando och traineeprogrammet!

Female Student Acceleration Program

Gå med i vårt exklusiva medlemsnätverk för tjejer som vill lära sig mer om konsultyrket och få en kickstart på sin karriär.

Läs mer om Female Student Acceleration Program

Vasagatan 16
111 20 Stockholm Vägbeskrivning rek@acando.com +46 (0)771-50 10 00

Borlänge

Forskargatan 3
781 70 Borlänge Vägbeskrivning rek@acando.com +46 (0)771-50 10 00

Göteborg

Sankt Eriksgatan 5
411 05 Göteborg Vägbeskrivning rek@acando.com +46 (0)771-50 10 00

Malmö

Nordenskiöldsgatan 8
211 19 Malmö Vägbeskrivning rek@acando.com +46 (0)771-50 10 00

Västerås

Kopparbergsvägen 6
722 13 Västerås Vägbeskrivning rek@acando.com +46 (0)771-50 10 00

Jobbar du redan på Acando?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

 • Alexander Lewerentz
 • Alexandra Vänskä
 • Anders L. Nilsson
 • Andreas Hallbygård
 • Benedikt Bergmann
 • Caroline Vitasp
 • David Heeringson
 • Elin Appelqvist
 • Elin Varga
 • Elin Wiberg
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor